1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 15 bin nüfuslu ilçelerde doğalgaz yatırımları başlıyor

15 bin nüfuslu ilçelerde doğalgaz yatırımları başlıyor

BOTAŞ, nüfusu 15.000 olan ilçelerde planlanan doğalgaz yatırımlarına başlayacak. 10.000 nüfuslu ilçelerde Hazine ve Enerji Bakanlıklarının oluruyla doğalgaza kavuşabilecek. 

15 bin nüfuslu ilçelerde doğalgaz yatırımları başlıyor

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, nüfusu 15.000 olan ilçelerde planlanan doğalgaz yatırımlarına başlayacak. 10.000 nüfuslu ilçelerde Hazine ve Enerji Bakanlıklarının oluruyla doğalgaza kavuşabilecek. 

İlçelere Doğalgaz Ulaştırılması Amacıyla Alınan 23 Eylül 2020 Tarihli ve 2953 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararının Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre BOTAŞ’ın doğalgaz ulaştıracağı ilçelerin nüfus kriteri, 20.000’den 15.000’e düşürüldü. Nüfusu 10.000 ve üzerinde olan ilçeler de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşleriyle doğalgaza kavuşabilecek. 

NÜFUS KRİTERİNE UYAN İLÇELERDE YATIRIMLAR BAŞLIYOR
Nüfusu 10.000 ve üzeri olan ilçelere doğalgaz ulaştırılması Enerji ve Hazine Bakanlıklarının oluruna bağlı olacak. Bu iki bakanlık, değerlendirme yaparken bölgesel coğrafi koşullar, tüketim potansiyeli, bölgede bulunan tesislerin ihtiyaçları açısından şehir besleme hattının yapılmasında ekonomik veya stratejik fayda olup olmadığı gibi kriterler göz önüne alınacak. 

Ancak büyükşehirlerdeki ilçelerde, nüfus kriteri belirlenirken 6360 sayılı Kanun ile mahalleye dönüşen köyler ve beldeler göz önünde bulundurulmayacak. 

Merkez nüfusu 15.000 ile 20.000 arasında olan ilçeler için doğalgaz ulaştırılmasıyla ilgili işlemlerin başlatılmasına yönelik karar, Aralık 2021’de alınmıştı. Yeni düzenlemeyle yatırımların önü de açılmış oldu. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler