1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 2019 petrol piyasası katılma payı oranı ‰1 oldu

2019 petrol piyasası katılma payı oranı ‰1 oldu

Enerji Günlüğü – Petrol piyasasında 2019 yılında uygulanacak katılma payı oranı ‰1 olarak açıklandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu petrol...

2019 petrol piyasası katılma payı oranı ‰1 oldu

Enerji Günlüğü – Petrol piyasasında 2019 yılında uygulanacak katılma payı oranı ‰1 olarak açıklandı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu petrol piyasasında faaliyet gösteren rafineri, işleme, dağıtım, iletim, ihrakiye teslimi, madeni yağ ve depolama lisansı sahibi gerçek ve tüzel kişilerin 2019 yılında ödemekle yükümlü oldukları katılma payı oranını; yıllık gelir tablolarında yer alan lisans kapsamında yürütülen piyasa faaliyetlerine ilişkin net satışlar tutarının ‰1’i (bindebiri) olarak belirledi. Bu oran geçen yıl da aynıydı. 

Taşıma ve bayilik lisansı sahibi gerçek ve tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları katılma payına ilişkin oran ise, geçen yıl olduğu gibi; alt başlıklar dahil 0 (sıfır) olarak belirlendi. 

Kurul yayınladığı kararda, geçen yılki uygulamada olduğu gibi; “katılma payı mükelleflerinden tahsil edilecek tutar, 31 Aralık 2019 tarihli TC Merkez Bankası döviz alış kuruna göre 2.000.000 USD karşılığını aşmayacak şekilde hesaplanır” hükmünü getirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler