1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2020 teknik kalite ölçüm dönemi cihaz tesisiyle başlayacak

2020 teknik kalite ölçüm dönemi cihaz tesisiyle başlayacak

EPDK, 2020 teknik kalite ölçüm döneminin ölçüm cihazlarının tesisiyle başlayıp, 2021 Mart sonunda biteceğini bildirdi. Cihaz kurulumları Ağustos sonuna kadar yapılacak. 

2020 teknik kalite ölçüm dönemi cihaz tesisiyle başlayacak

Enerji Günlüğü - EPDK, 2020 teknik kalite ölçüm döneminin ölçüm cihazlarının tesisiyle başlayıp, 2021 Mart sonunda biteceğini bildirdi. Cihaz kurulumları Ağustos sonuna kadar yapılacak. 

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle beraber, daha önce Nisan ayında başlayan teknik kalite ölçüm dönemi, 2020 yılı için ölçüm cihazlarının kurulumuyla başlayacak. 

Yeni düzenleme Yönetmelik’e “2020 yılına ilişkin uygulamalar” başlıklı geçici 13. Maddeyi ekledi. Buna göre 2020 yılı için yıllık teknik kalite ölçüm dönemi, teknik kalite ölçüm cihazlarının tesis edilmesiyle başlayacak ve müteakip yılın Mart ayı sonunda sona erecek. 

Ayrıca teknik kalite ölçüm cihazları, Kurum tarafından bildirilen noktalara dağıtım şirketi tarafından 2020 yılının Ağustos ayı sonuna kadar tesis edilecek ve 2020 yılına ait Teknik Kalite Ölçüm Raporları, Kasım ve Mart aylarının sonuna kadar olan verileri içerecek şekilde müteakip ayın sonuna kadar Kuruma sunulacak.

EPDK, belirlediği bu süreleri veya tarihleri değiştirilebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler