1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. 22. TR İnsan Yönetimi Kongresi

22. TR İnsan Yönetimi Kongresi

Enerji Günlüğü – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) düzenlediği Türkiye İnsan Yönetimi Kongresi’nin 22’ncisi 4-5 Kasım 2014’te...

22. TR İnsan Yönetimi Kongresi

Enerji Günlüğü – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) düzenlediği Türkiye İnsan Yönetimi Kongresi’nin 22’ncisi 4-5 Kasım 2014’te gerçekleştirilecek.

PERYÖN’den yapılan açıklamaya göre, Avrupa’nın insan yönetimi alanındaki en büyük kongresi sayılan PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi’nin 22’ncisi bu yıl 4-5 Kasım’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. İki gün sürecek kongre boyunca Türkiye’de ve dünyada İnsan Yönetimi konusunda düşünceleri ve uygulamalarıyla fark yaratan isimler kongre katılımcılarıyla buluşacak.

ŞAFAK PAVEY DE KONUŞACAK

Kongrede sahne alacak konuşmacılar arasında Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, İnsan Kaynakları konusunda tescilli şampiyon, Hong Kong Broadband Network Limited Yetenek Yönetimi Başkanı ve CFO Niq Lai, global iş ihtiyaçlarına odaklanan Merck Global İnsan Kaynakları Lideri Dr. Piotr Bednarczuk, oyun konusundaki çalışmalarıyla psikoloji, eğitim ve yönetim dallarına yön veren dünyaca ünlü lider, bilim adamı, danışman ve yönetici Prof. Dr. Artin Göncü, “Vizyon ve Liderlik” programına seçilen en genç Kanadalı, Blanchard International Türkiye Kıdemli Danışmanı, Eğitmen Eğitimcisi ve Koç Nancy Biggar, Reklamcı ve Yazar Ateş İlyas Başsoy, çocuklukta yaşadıklarımızın iş hayatına etkilerini analiz eden psikolog Doç. Dr. Azmi Varan, Para Durumu Sosyal Girişimi Kurucusu Özlem Denizmen yer alıyor.

ANA TEMALARDAN BİRİ İŞ GÜVENLİĞİ

Kongrenin ana temalarından biri de İş Sağlığı ve Güvenliği olacak. Bu konuda önemli çalışmalara imza atan REPYÖN, deneyimlerinden yola çıkarak Türkiye’deki iş sağlığı ve güvenliği konusunu uzmanlarla masaya yatıracak. Kongrenin akış yönetimi ise gazeteci Fatih Türkmenoğlu tarafından gerçekleştirilecek.

İNSAN YÖNETİMİNDE LİDER ŞİRKETE ÖDÜL

Kongrede “PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri” de sahiplerini bulacak. Şirketler geçen yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez “İnsan Yönetiminde Liderlik” kategorisinde de yarışacak. Bu kategoride kurumların; bütünsel anlamda İnsan Kaynakları Yönetimi süreçlerinin performansı ile birlikte şirket yönetiminin uygulamaları sahiplenmesi ve desteklemesi değerlendirilecek. İnsan Kaynakları çalışanlarının kurum/kuruluş içerisindeki konumu, etkinliği ve şirket yönetimiyle paylaşılan rollerle birlikte İşe Alım, Performans Yönetimi, Ücret Yönetimi, Çalışan Gelişimi (eğitim, kariyer, yetenek) Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi Metriklerinin takip edilmesi ve metriklerin değerleri gibi alanları kapsayacak şekilde bütünsel bir değerlendirme yapılacak. Bu ödülün farklı bir gerekliliği ise aday kurumların/kuruluşların daha önceki senelerde PERYÖN İnsan Yönetimi Ödüllerinden en az birinde finalist olmuş veya ödül almış olması. Ödüller 4 Kasım’da düzenlenecek Gala Gecesi’nde verilecek.

1971’de kurulan PERYÖN Türkiye'de İnsan Yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu. PERYÖN’ün ülke çapında 3 bine yakın üyesi var. Üye potansiyeli ile özel sektörde istihdam edilen yaklaşık 2,5 milyon çalışan ve 1147 kuruma ulaşan PERYÖN’ün İstanbul Merkezi’ne bağlı 5 bölgede şubesi yer alıyor. Dernek; istihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimi destekleyen platformların oluşturulmasına öncülük ediyor. İş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici çalışmalar gerçekleştiriyor, mesleki eğitimin yaygınlaşmasına ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlıyor. Her sektördeki yöneticiler, İnsan Kaynakları alanında çalışanlar, akademisyenler ve üniversite öğrencileri PERYÖN’e üye olabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler