1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. 38 ülke Küresel Jeotermal İttifakı kurdu

38 ülke Küresel Jeotermal İttifakı kurdu

Enerji Günlüğü - 38 ülke, jeotermal enerjinin elektrik üretiminde yüzde 500, ısıtmada yüzde 200 artırılması içinişbirliği yapacak.Uluslararası Yenilenebilir...

38 ülke Küresel Jeotermal İttifakı kurdu

Enerji Günlüğü - 38 ülke, jeotermal enerjinin elektrik üretiminde yüzde 500, ısıtmada yüzde 200 artırılması içinişbirliği yapacak.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’ndan (IRENA) yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21)’na katılan 38 ülkenin, küresel jeotermal enerjinin payını artırmak için Küresel Jeotermal İttifakı’nı kurduğu açıklandı.

Jeortermal ittifakı ile 38 ülke ve 20’den fazla sektör temsilcisinin, enerji üretiminde jeotermal enerjinin payının arttırılmasını hedeflediği belirtilen açıklamada, Yaklaşık 90 ülkenin jeotermal enerjisini geliştirme potansiyelinin bulunduğu ama bu alanda sadece 13 gigavat civarında kurulu güç olduğu ifade edildi.

Açıklamada, teknolojik yetersizlik ve diğer alternatif kaynaklara göre daha az tercih edilmesinin jeotermal yatırımlarında en büyük engeller olarak gösterilerek, diğer zorlukların yüzeye yakın yerlerdeki jeofiziksel çalışmaların ve jeotermal yatakların keşfi için sondajların maliyetlerinin ilk etapta yüksek olması olduğu kaydedildi.

Jeotermal kaynağın bulunması ve işletmeye alınmasının, elektrik üretimini ucuzlatabileceğine değinilen açıklamada, Paris’te kurulan Küresel Jeotermal İttifakı ile bu sorunların çözümünde işbirliğine gidilebileceği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler