1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. 5. Enerji ve Değer Konferansı

5. Enerji ve Değer Konferansı

Enerji Günlüğü - 5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı, 7-9 Mayıs 2015 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapılacak.Kadir...

5. Enerji ve Değer Konferansı

Enerji Günlüğü - 5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı, 7-9 Mayıs 2015 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapılacak.

Kadir Has Üniversitesi CESD-Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Hacettepe Üniversitesi EPUAM-Enerji Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Hollanda-Avustralya işbirliğiyle kurulan CEVI-Center For Energy and Value Issues tarafından 5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), himayesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Merkez Bankası, Borsa İstanbul, Takasbank ve İGDAŞ sponsorluğunda düzenlenen etkinliğin tarihi 7-9 Mayıs 2015 tarihlerinde, Kadir Has ÜniversitesiCibali Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı, dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenler ve piyasa uygulayıcılarını biraraya getirecek. Toplantıda, enerji ekonomisi ve politikaları, enerji finansmanı, yatırımları ve ticareti, finansal performans, enerji piyasaları ve değerleme konularına odaklanılacak.

Düzenleme kurulunda çoğu ilgili merkezlerden, 34 uluslararası bilim adamının yer aldığı Konferansın başkanlığını Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger, Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölüm Başkanı ve Enerji Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmiddin Bağdadioğlu ile CEVI Başkan Vekili ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baha Karan üstleniyor.

5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı'nda Enerji Projelerinin Finansmanı ve İslami Finansman, Enerji ve Sosyal Sorumluluk, Enerji Sistemleri, Doğalgaz ve Petrol Piyasası, Enerji Politikaları, Enerji ve Değerleme ile Enerji Ekonomisi başlıklı oturumlar gerçekleşecek.

Enerji Borsası ve enerji terminali gibi Türkiye’nin enerji merkezi olma hedefleri konferansın ilk gününde gerçekleştirilecek panel ile masaya yatırılacak. İkinci gün düzenlenecek Enerji Projelerinin Finansmanı ve İslami Finans panelinde de bankalar bu konudaki faaliyetlerini anlatacak.

Konferans, Kadir Has Üniversitesi’nde yeni kurulan CESD-Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ilk bilimsel etkinliği olacak. Aynı adla bir lisansüstü programı da başlatacak olan merkez, üniversite bünyesinde çeşitli enerji konularında sürdürülen araştırma faaliyetlerinin koordinasyonunun sağlanması ve geliştirilmesi amacıyla Mart ayında kuruldu. Merkez, ulusal ve uluslararası işbirlikleri aracılığıyla ülkemizin ve dünyanın önemli enerji konularında bilimsel çalışmalar yapmayı ve çeşitli etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler