1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 5 yıllık Türkiye Ulusal Enerji Planı hazırlanacak

5 yıllık Türkiye Ulusal Enerji Planı hazırlanacak

Enerji Bakanlığı 5 yılda bir Türkiye Ulusal Enerji Planı hazırlayıp yayınlayacak. 

5 yıllık Türkiye Ulusal Enerji Planı hazırlanacak

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı 5 yılda bir Türkiye Ulusal Enerji Planı hazırlayıp yayınlayacak. 

7346 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, uzun dönemli Türkiye Ulusal Enerji Planı çalışması yapacak. 

İlki bir yıl içinde olmak üzere her beş yılda bir Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) görüşlerini alarak hazırlanacak olan Türkiye Ulusal Enerji Planı, Bakanlıkça yayınlanacak. 

Enerji Bakanlığı, elektrik enerjisi arz güvenliğinin izlenmesi ve arz güvenliğine ilişkin tedbirlerin alınması sorumluluğu kapsamında; Türkiye Ulusal Enerji Planı çalışmasını dikkate alarak orta uzun dönemde arz güvenliğinin sağlanmasını teminen kapasite tahsisi yarışmaları düzenleyebilecek. 

Kapasite tahsisi yarışmaları kapsamında kurulacak üretim tesisleri için Bakanlık tarafından TL olarak belirlenecek tavan fiyat üzerinden teklif edilecek en düşük fiyat, yarışma şartlarında belirlenecek süre boyunca YEK Destekleme Mekanizması kapsamında uygulanacak. 

Değişiklik uyarınca piyasada faaliyet gösteren lisans sahibi tüm tüzel kişiler; Bakanlık tarafından arz güvenliğine yönelik belirtilen tedbirlere uymak, tesis edilecek işlemlere katkı sağlamak ve ihtiyaç duyulacak bilgi ve belgeleri belirlenen sürelerde sunmakla yükümlü olacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler