1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 664 yıllık yağlı güreşlere solarcı ağa

664 yıllık yağlı güreşlere solarcı ağa

Eneri Günlüğü - Türkiye'nin en çok tanınan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden daha eski tarihe sahip, Antalya Elmalı'daki tarihi Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nin...

664 yıllık yağlı güreşlere solarcı ağa

Eneri Günlüğü - Türkiye'nin en çok tanınan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden daha eski tarihe sahip, Antalya Elmalı'daki tarihi Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nin ağalığını solarcı bir iş insanı üstlendi. 

CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, iki yıldan bu yana, bu yıl 664’üncü kez gerçekleştirilecek Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nin ağalığını da üstleniyor. “Bir solarcı nasıl güneş ağası oldu” sorusuna Tarık Sarvan’ın verdiği cevap şöyle:

“Ata sporlarına yoğun ilgi duyarım. Güreş de sevdiğim bir spor. 13 yaşındayken Sakarya’da minikler klasmanında güreşmişliğim vardır. Biz Türkiye’deki ilk solar yatırımlarımızı Elmalı’da gerçekleştirdik. (Türkün İlk Er Meydanı) unvanına sahip Yeşilyayla Yağlı Güreş etkinliklerinin de Elmalı’da yapıldığını duyunca da heyecanlandım doğrusu. Bu etkinliği desteklemeyi de görev bildim. Bu yıl 2-3-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 664. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’ne tüm halkımızı bekliyoruz.” 

CW Enerji güneş hücresi üretecek

 

Önceki ve Sonraki Haberler