1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 7 enerji projesi için acele kamulaştırma kararları

7 enerji projesi için acele kamulaştırma kararları

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu bir iletim hattı projesi, bir trafo merkezi projesi, iki HES projesi, iki RES projesi ve bir termik santral Projesi için...

7 enerji projesi için acele kamulaştırma kararları

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu bir iletim hattı projesi, bir trafo merkezi projesi, iki HES projesi, iki RES projesi ve bir termik santral Projesi için kamulaştırma kararları aldı.

Resmi Gazete’nin 10.05.2014 tarihli sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında Kırşehir, Elazığ, Malatya, Kars, Erzurum, Giresun, Mersin, Manisa ve İzmir illerinde bulunan sahalarda bir iletim hattı projesi, bir trafo merkezi projesi, iki HES projesi, iki RES projesi ve bir termik santral Projesi için taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

TRAFO MERKEZİ KAMULAŞTIRMALARI

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Kırşehir TM (Yeni) İrtibatları Projesi” kapsamında sahaya isabet eden Kırşehir ilindeki taşınmazlar Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılacak.

ENERJİ İLETİM HATTI PROJESİ KAMULAŞTIRMALARI

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne (TEİAŞ) ait“154 kV Keban Şalt 2-Malorsa Enerji İletim Hattı Projesi”kapsamında güzergâha isabet eden Elazığ ili, Keban ilçesi ve Malatya ili Arapkir, Arguvan, Yazıhan ilçelerindeki taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

HES KAMULAŞTIRMALARI

Kars İlinde tesis edilecek Karakurt Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Erzurum ili Horasan ilçesi Aliçeyrek, Çiftlik, Hızırilyas, Pirali ve Tavşancık köyleri ile Kars ili Sarıkamış ilçesi Karaköse, Karakurt, Karapınar, Kazantaş, Taşlıgüney köylerindeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Giresun İli, Bulancak İlçesinde kurulacak Tokmadin Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Bulancak ilçesi Bayındır köyünde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

RES KAMULAŞTIRMALARI

Mersin İlinde tesis edilecek Elmalı Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla, Silifke ilçesi Hacı İshaklı ve Gülnar ilçesi Dedeler köyünde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

İzmir İlinde kurulacak Ödemiş Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla Tire ilçesi Karacaali, İhsaniye, Yenimahalle ve İpekçiler Mahalleleri ile Büyükmenderes, Dallık ve Boynuyoğun köylerindeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

SOMA KOLİN TERMİK SANTRALİ KAMULAŞTIRMALARI

Manisa İlinde tesis edilecek Soma Kolin Termik Santralinin yapımı amacıyla, Soma ilçesi, Yırca köyündeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler