1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB de Paris İklim Anlaşması'nı onayladı

AB de Paris İklim Anlaşması'nı onayladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu Paris İklim Anlaşması’nı dün onayladı. Böylece dünya çapında anlaşmanın yürürlüğe girmesinin önü açıldı. Avrupa...

AB de Paris İklim Anlaşması'nı onayladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu Paris İklim Anlaşması’nı dün onayladı. Böylece dünya çapında anlaşmanın yürürlüğe girmesinin önü açıldı. 

Avrupa Birliği'nin yasama organı olan Avrupa Parlamentosu, dün yaptığı oylamada 38 red oyuna karşılık 610 kabul oyuyla Paris İklim Anlaşması’nı onayladı.

Küresel ortalama sıcaklık artış limitinin 1,5, en fazla 2 derece ile sınırlandırılmasını öngören Paris İklim Anlaşması'nın geçerli olması için dünya çapında yüzde 55 oranında sera etkisi yapan zararlı gaz emisyonlarının ortaya çıkmasından sorumlu olan en az 55 ülke tarafından da onaylanması gerekli. Avrupa Parlamentosu’nun onayıyla, İklim Anlaşması pratikte yürürlükte.

AB’nin onay belgesini Cuma günü Birleşmiş Milletler'e teslim etmesi bekleniyor. AB'nin onayı daha önce anlaşmayı onaylamış olan üye ülkeler Fransa, Macaristan, Avusturya, Malta, Portekiz, Almanya ve Slovakya'yı da kapsıyor. Diğer üye ülkelerin de anlaşmayı parlamentolarından geçirmeleri gerekiyor. 

AB zararlı karbondioksit salınımlarını 2030 yılına kadar 1990’daki seviyenin yüzde 40'ı oranında düşürmeyi taahhüt ettiği, Paris İklim Anlaşması'nda yer alıyor. 

Anlaşmayı şu ana kadar dünya çapında yüzde 52 oranında sera etkisi yapan zararlı gaz emisyonlarının ortaya çıkmasından sorumlu olan 62 ülke imzaladı.

Geçen hafta da Hindistan Paris İklim Anlaşması'nı onaylamıştı.

HİNDİSTAN PARİS İKLİM ANLAŞMASI'NI ONAYLADI

 

Önceki ve Sonraki Haberler