1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB İran’la ticaret yapan şirketlerini koruyacak

AB İran’la ticaret yapan şirketlerini koruyacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD'nin bugün yürürlüğe giren İran'a yönelik yeni yaptırımlardan üzüntü duyduklarını...

AB İran’la ticaret yapan şirketlerini koruyacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD'nin bugün yürürlüğe giren İran'a yönelik yeni yaptırımlardan üzüntü duyduklarını ve İran ile meşru yollardan ticaret yapan Avrupalı şirketlerin çıkarlarını koruyacaklarını açıkladı.

Avrupa Birliği, Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD'nin bugün yürürlüğe giren İran'a yönelik yeni yaptırımlardan duydukları üzüntüyü ifade eden ve İran ile meşru yollardan ticaret yapan Avrupalı şirketlerin çıkarlarını koruyacaklarını belirten ortak bir bildiri yayınladılar. Yayınlanan ortak bildiride, "Bizim amacımız, İran ile meşru, yasal ticari ilişki içinde olan Avrupalı ekonomik aktörleri korumak" ifadelerine yer verildi. 

AB Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Frederica Mogherini, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerin tam olarak uymaya devam etmesini beklediklerini de ifade etti. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler