1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB plastik kirliliğiyle mücadeleyi artıracak

AB plastik kirliliğiyle mücadeleyi artıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, çevreyi korumak için 2030 yılına kadar tüm plastik ambalajları geri dönüştürecek ve tek kullanımlık plastik kullanımını...

AB plastik kirliliğiyle mücadeleyi artıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, çevreyi korumak için 2030 yılına kadar tüm plastik ambalajları geri dönüştürecek ve tek kullanımlık plastik kullanımını azaltacak.

Avrupa Komisyonu, plastik kirliliğiyle mücadele ve daha döngüsel bir ekonomiye doğru ilerleme üzerinde yoğunlaşan AB çapında bir stratejiyi kabul etti. Avrupa Komisyonu stratejinin büyümeyi ve yenilikçiliği geliştirmeye ve aynı zamanda çevreyi korumaya yönelik olduğunu belirtti. 

YENİ STRATEJİ NELER ÖNGÖRÜYOR?

Avrupa Komisyonu, AB'de üretilen 25 milyon ton plastiğin sadece yüzde 30’unun geri dönüşümünün yapılabildiğini açıkladı. Yeni strateji, AB'deki tüm plastik ambalajların 2030 yılına kadar geri dönüştürülebilir hale getirilmesini ve tek kullanımlık plastiklerin azaltılmasını hedefliyor. Yeni stratejide mikro plastiklerin kullanımı da sınırlı olacak. 

Yeni strateji, aynı zamanda, standartlaştırılmış bir sistemin geliştirilmesi ile toplama ve ayıklama sistemlerini iyileştirmeyi amaçlıyor. 

Ancak yeni stratejinin geri dönüşümü karlı hale getirilmesinin yanı sıra geri dönüşümlü plastiklerin talebini de artıracağına da dikkat çekildi.

Önceki ve Sonraki Haberler