1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB Rusya’ya ek süre verdi

AB Rusya’ya ek süre verdi

Enerji Günlüğü – AB, Rusya Ukrayna ile kalıcı barış sağlaması halinde Rus enerji şirketlerini hedef alan yeni yaptırımları uygulamayacak. Rusya’ya...

AB Rusya’ya ek süre verdi

Enerji Günlüğü – AB, Rusya Ukrayna ile kalıcı barış sağlaması halinde Rus enerji şirketlerini hedef alan yeni yaptırımları uygulamayacak. Rusya’ya bunun için birkaç gün süre verildi.

Ukrayna krizi nedeniyle AB ile Rusya arasındaki yaptırım geriliminde yaşanan son gelişme, AB’nin Rusya’nın dev enerji şirketleri Rosneft, Transneft ve Gazpromneft gibi dev enerji şirketlerini de kapsayan yeni bir yaptırım listesi oluşturması oldu. Ancak, Rusya ile iplerin bu derece gerilmesini istemeyen AB, bu yeni yaptırımları Ukrayna ile kalıcı barış sağlaması ve Rus birliklerinin bölgeden çekilmesi halinde uygulamayacağını ve bunun için Rusya’ya birkaç gün süre verdiğini duyurdu.

Avrupa milletvekili Jacek Saryusz-Wolski konuyla ilgili olarak, “Eğer kalıcı ateşkes sağlanırsa, barış müzakereleri başlatılırsa, bizler yaptırımları yeniden masaya yatırmaya hazırız.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan AB’nin bu tavrı Ukraynalı aktivistler tarafından tepkiyle karşılandı. Aktivistler Avrupa Birliği’nin karaktersiz bir duruşu var ve Ukrayna’da olup bitenlere seyirci kaldığını iddia ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler