1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. AB yenilenebilir enerjide sübvansiyonları kademeli azaltacak

AB yenilenebilir enerjide sübvansiyonları kademeli azaltacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, yenilenebilir enerjide devlet yardımını kademeli olarak azaltma planını açıkladı.Yenilenebilir enerjiye devlet desteğine...

AB yenilenebilir enerjide sübvansiyonları kademeli azaltacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, yenilenebilir enerjide devlet yardımını kademeli olarak azaltma planını açıkladı.

Yenilenebilir enerjiye devlet desteğine ilişkin yoğun tartışmaların ardından Avrupa Komisyonu, yenilenebilir enerjide sübvansiyonları kısıtlayacak yeni yönetmeliklerini sundu.

Avrupa Komisyonu'nun açıkladığı yeni kurallara göre AB ülkelerinin, yenilenebilir enerjiye sağladıkları sübvansiyonların yerine kademeli olarak piyasa odaklı alternatifler getirmesi gerekecek. Enerjinin yoğun kullanıldığı sektörler üzerindeki, yenilenebilir enerjiye geçişin maliyeti ise hafifletiliyor.

Avrupa Komisyonu rekabetten sorumlu üyesi Joaquin Almunia, siyasi olarak mümkün olan en dengeli çözümün bu olduğunu belirterek, “ Pek çok ödün vermemiz gerekti’ dedi.

TARİFE GARANTİSİ YERİNE İHALE

AB, tarife garantilerinin yerine yenilenebilir enerji şirketlerinin devlet kaynaklarına erişim için ihaleye gireceği bir sistem getirmek istiyor. Sistem, 2015-2016 yıllarında pilot olarak uygulandıktan sonra 2017′den itibaren tamamen yürürlüğe girecek.

Yeni düzenlemeler aynı zamanda kimya, metal ve kağıt gibi enerjinin yoğun kullanıldığı sektörlerde yeşil enerjinin desteklenerek maliyetlerin hafifletilmesini hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler