1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD İran yaptırımlarında petrole odaklanacak

ABD İran yaptırımlarında petrole odaklanacak

Enerji Günlüğü - ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, 5 Kasım’da devreye girecek ikinci yaptırım paketinde İran petrolüne odaklanılacağını...

ABD İran yaptırımlarında petrole odaklanacak

Enerji Günlüğü - ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, 5 Kasım’da devreye girecek ikinci yaptırım paketinde İran petrolüne odaklanılacağını söyledi.

ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, AB dışişleri bakanları toplantısı için geldiği Lüksemburg’dan katıldığı telekonferansta yaptığı açıklamada, İran’ın gelirlerini yüzde 80 oranında petrolden elde ettiğini, bu nedenle özellikle bu alana yoğunlaşacaklarını kaydetti.  

Hook, “Hedefimiz İran’dan petrol alan ülkelerin bunu en kısa zamanda tamamıyla sıfırlamasını sağlamak” diyen ABD’nin İran özel temsilcisi, bunu yaparken petrol üreticisi ülkelerle de yakın temas içinde olduklarını, enerji pazarında istikrarın korunmasına da önem verdiklerini kaydetti. 

Şimdiden 100’den fazla yabancı şirketin İran’dan çıkma kararı almasından memnuniyet duyduklarını söyleyen Hook, bu nedenle 5 Kasım’da devreye girecek ikinci yaptırım paketinin İran enerji sektörünü, İran merkez bankası ile yabancı finansal işlemleri kapsayacağını, doğrudan İran rejiminin mali kaynaklarını hedef alacağını vurguladı. 

ABD TÜRKİYE’DEN YAPTIRIMLARA KATILIM BEKLİYOR

ABD-Türkiye ilişkileri papaz Brunson’ın serbest bırakılmasıyla rahatladı. ABD yönetimi şimdi Ankara’nın 5 Kasım’da devreye sokacağı İran yaptırımlarına katılmasını bekliyor. ABD'nin müttefiklerinden İran yaptırımlarına destek beklediğini belirten Hook, bu konuda görüşmeleri sürdürdüklerini vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler