1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD kaya gazı maliyeti artacak

ABD kaya gazı maliyeti artacak

Enerji Günlüğü - ABD'de kaya gazı üretim maliyetleri yeni düzenleme ile kuyu başına 11.400 Dolar artacak.ABD İçişleri Bakanlığı, Arazi Yönetimi Bürosu...

ABD kaya gazı maliyeti artacak

Enerji Günlüğü - ABD'de kaya gazı üretim maliyetleri yeni düzenleme ile kuyu başına 11.400 Dolar artacak.

ABD İçişleri Bakanlığı, Arazi Yönetimi Bürosu (BLM) tarafından Cuma günü açıklanan ve kaya gazı arama ve çıkarma çalışmalarında kullanılan hidrolik çatlatma yöntemine ek bazı önlemler getiren yeni düzenleme ile kuyu başına ortalama maliyet 11.400 Dolar (kuyu başına maliyetin 0,13 % – 0,21% arasında ilave bir maliyet) artacak.

ENERJİ ŞİRKETLERİNDEN JET HIZINDA DAVA

Arazi Yönetimi Bürosu (BLM)'nin düzenlemenin son halini internet sitesinde yayımlanmasından yarım saat sonra, sıkı federal düzenlemelerden rahatsız olan şirketler tarafından dava açıldı. Amerika Bağımsız Petrol Kuruluşu (IPAA) ve Western Energy Alliance yeni düzenlemeleri 'asılsız endişelere verilen bir tepki' olarak niteleyerek, Wyoming'de bir Federal Bölge Mahkemesi'ne götürdü.

Büro'nun 2 sene önce yayımladığı taslağa gelen 1,5 milyon görüşü inceleyerek yeniden şekillendirdiği düzenlemenin üç ay içinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yeni düzenleme ile hidrolik kırılma yönteminde kullanılan suyun depolanması koşulları sıkılaştırılırken, şirketlerin suya karıştırılan kimyasal maddeleri açıklamaları gerekecek.

Ayrıca, bütün kuyu bilgileri Fracfocus (http://fracfocus.org) isimli siteye girilecek. Fracfocus girişimi ilk başlarda gönüllülük esasına göre çalışıyordu. Yani isteyen şirketler kuyulara yönelik kimyasal datalarını ve benzeri bilgilerini giriyorlardı. Zaman içinde bazı eyaletlerde bu zorunlu hale getirilmişti ve bu son düzenlemeyle federal bir mevzuat haline geldi.

Hafta başında Standard Chartered emtia yetkilisi Paul Horsnell, EIA tahminine göre, ABD'de kaya gazı üretiminin büyümeyi durduracağını ve Nisan ayında durgun seyredeceğini söylemişti.

ABD'DE KAYA GAZI ÜRETİMİ YAVAŞLIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler