1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD, Kuzey Akım-2 projesinden endişeli

ABD, Kuzey Akım-2 projesinden endişeli

Enerji Günlüğü - ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı bypass ederek Avrupa'ya doğal gaz ihracatını artırmak için planladığı Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattı...

ABD, Kuzey Akım-2 projesinden endişeli

Enerji Günlüğü - ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı bypass ederek Avrupa'ya doğal gaz ihracatını artırmak için planladığı Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattı projesinden endişeli olduğu ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda özel temsilci ve Uluslararası Enerji İşleri Koordinatörü olarak göre yapan Amos Hochstein, ABD'in Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattı projesinden ulusal güvenlik için bir tehdit olarak derin endişe duyduğunu söyledi.

Hochstein, "Avrupa'nın enerji güvenliği konusunda taahhütlerimiz doğrudan bizim enerji güvenlimizle ilişkili" diye konuşan Hochstein, "ABD, Ukrayna'nın ekonomik olarak ayakta kalabilirliğini tehlikeye atacak bu boru hattı projesinden derin endişe duyuyor" dedi. 

Rus doğalgaz devi Gazprom, geçen yıl Ekim ayında, Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak Kuzey Akım-2 projesi için Avrupalı ortakları E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. 

KUZEY AKIM-2 BORU HATTI ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Önceki ve Sonraki Haberler