1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD OPEC’in gücünü kırmaya hazırlanıyor

ABD OPEC’in gücünü kırmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - ABD Adalet Bakanlığı, OPEC'in petrol piyasaları üzerindeki gücünü azaltmak amacıyla NOPEC olarak bilinen anti-tekel yasasını gözden...

ABD OPEC’in gücünü kırmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - ABD Adalet Bakanlığı, OPEC'in petrol piyasaları üzerindeki gücünü azaltmak amacıyla NOPEC olarak bilinen anti-tekel yasasını gözden geçiriyor. 

Bloomberg'e konuşan ABD Senatosundan bir yetkili, "Çalışmalar devam ediyor. OPEC’in ham petrol fiyatlarını üretim kotaları yoluyla etkileme çabalarının Amerikalı tüketiciler için maliyetleri artırdığı anlaşılıyor. Bu normalde ABD Adalet Bakanlığı'nın karşı çıkması gereken bir davranış tipi" dedi. 

Anti-OPEC yasa taslağının hem Mecliste hem de Senatoda tanıtıldığı, ancak henüz oylanmadığı kaydedildi. 

Beyaz Saray Meclis Yargı Komitesi, NOPEC (Petrol Üretimi ve İhracatı Kartel Yasası) tasarısını Haziran’da onayladı. Bu tasarı, başsavcılığa petrol üretimini kontrol etmeye çalışmak veya ham petrol fiyatlarını etkilemek gerekçesiyle OPEC aleyhine dava açma yetkisi verecek. Yasa bir yüzyıldan fazla bir süre önce John Rockefeller'in petrol imparatorluğunu kırmak için kullanılmış ve o günden bu yana da kullanılmamıştı. Ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde OPEC için yaptığı eleştiriler bu yasanın OPEC için de kullanılabileceğini düşündürüyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler