1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Suriye’deki petrol bölgesinde askeri üs kuruyor

ABD Suriye’deki petrol bölgesinde askeri üs kuruyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin Suriye’deki Deyr ez Zor petrol bölgesinde tam teşekküllü çok büyük bir askeri üs kurmakta olduğu belirtildi. Sputnik'e...

ABD Suriye’deki petrol bölgesinde askeri üs kuruyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin Suriye’deki Deyr ez Zor petrol bölgesinde tam teşekküllü çok büyük bir askeri üs kurmakta olduğu belirtildi. 

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Deyr ez Zor Basın Sorumlusu Mehdi Kobani, Suriye'nin doğal kaynaklar bakımından en zengin vilayeti olan Deyr ez Zor’un başkentinin kırsalındaki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından kurtarılan petrol bölgesinde ABD'nin çok büyük bir askeri üs kurmaya çalıştığını söyledi.

Son olarak Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Aleksandr Venediktov, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin denetimindeki bölgede yaklaşık 20 askeri üs kurduğunu belirtmişti. Ancak Deyr ez Zor, Suriye'nin doğusunda kalıyor. Burada ABD destekli DSG uzun süre IŞİD'e karşı savaştığından halihazırda bazı Amerikan üsleri var. Ancak bu kez çok büyük bir askeri üssün söz konusu olduğu konuşuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler