1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD yaptırımları Gazprom’u etkilemedi, Rosneft etkilenebilir

ABD yaptırımları Gazprom’u etkilemedi, Rosneft etkilenebilir

Enerji Günlüğü - ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar Gazprom’un Gazprombank ile işbirliğini etkilemedi. Ancak yaptırımlar Rosneft’in özelleştirilmesi...

ABD yaptırımları Gazprom’u etkilemedi, Rosneft etkilenebilir

Enerji Günlüğü - ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar Gazprom’un Gazprombank ile işbirliğini etkilemedi. Ancak yaptırımlar Rosneft’in özelleştirilmesi takvimini etkileyebilir.

Gazprom’un internet sitesinde yayımlanan açıklamada, ABD’nin ilan ettiği yaptırımlara rağmen Gazprom şirketinin Gazprombank ile çalışmalarına aynı şekilde devam ettiği belirtildi. Öte yandan ABD yaptırımlarının Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in özelleştirilme takvimini etkileyebileceği belirtiliyor.

Açıklamada, “Gazprom Export dâhil olmak üzere Gazprom Grubu tam teşekküllü ve belirlenen süreler içinde Gazprom ve ona bağlı şirketlerin ödemelerini Ruble olarak ve Gazprombank üzerinden yapmaktadır. Ödemeler ABD tarafından tek taraflı olarak 16 Temmuz 2014 tarihinde Gazprom dâhil bir dizi Rusya şirketine yönelik uygulanmaya başlayan genişletilmiş yaptırımlara rağmen gerçekleştirilmektedir” denildi.

ROSNEFT'İN ÖZELLEŞTİRİLME TAKVİMİNİ ETKİLENEBİLİR

Rusya Ekonomi Bakana Alexei Ulyukayev, ABD'nin Rosneft'e yönelik yaptırımlarının Şirket'in özelleştirilme takvimini etkileyebileceğini söyledi.

Rosneft'in yüzde 19,5 hissesinin 2015 yılı içinde satılması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler