1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD yaptırımlarında sıra dev enerji şirketleri başkanlarında

ABD yaptırımlarında sıra dev enerji şirketleri başkanlarında

Enerji Günlüğü – ABD Kırım işgali sonrası Rusya’ya aşama aşama uyguladığı yaptırımlara Gazprom ve Rosneft başkanlarını da dahil etmeye hazırlanıyor.New...

ABD yaptırımlarında sıra dev enerji şirketleri başkanlarında

Enerji Günlüğü – ABD Kırım işgali sonrası Rusya’ya aşama aşama uyguladığı yaptırımlara Gazprom ve Rosneft başkanlarını da dahil etmeye hazırlanıyor.

New York Times gazetesinin pazartesi günü adı açıklanmayan ABD Başkanlık İdaresi sözcülerine dayandırarak bildirdiğine göre, ABD Rosneft Başkanı İgor Seçin ve Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller’e yönelik yaptırım getirmeye hazırlanıyor.

Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesi sonrası gündeme gelen yaptırımlar kademeli olarak uygulanmış ve yaptırım listesine alınanların ABD yetki alanlarındaki varlıkları dondurulmuş ve Amerikan şirketleri ve vatandaşları ile iş yapmaları yasaklanmıştı.

Rosneft Başkanı İgor Seçin’in yaptırımlarla ilgili listeye dahil edilmesi ile ilgili söylentiler daha önce de ortaya çıkmış, ancak doğrulanmamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Moskova ile yaptırımlar dili ile konuşmanın uygunsuz ve verimsiz olduğunu belirtmişti.

G7 ülkeleri cumartesi günü Rusya’yı Cenevre Anlaşması’na uymama ve Ukrayna’daki durumu tırmandırmakla suçlamışlardı. Ayrıca Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının resmi sorumlularına yönelik yeni yaptırımlar getirmekle tehdit ettiler. Beyaz Saray ise daha önceki açıklamalarında pazartesi günü yeni yaptırımlar getirmeyi planladığını resmi olarak doğrulamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler