1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD yenilenebilir enerjide kömürü geride bıraktı

ABD yenilenebilir enerjide kömürü geride bıraktı

ABD, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde 40 gün üst üste kömürden üretilen elektriği geride bırakarak yeni bir rekor kırdı.

ABD yenilenebilir enerjide kömürü geride bıraktı

Enerji Günlüğü - ABD, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde 40 gün üst üste kömürden üretilen elektriği geride bırakarak yeni bir rekor kırdı.

Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü (IEEFA) tarafından yayınlanan rapora göre, ABD’de koronavirüs krizinin ağır şekilde yaşandığı ve elektrik talebinin sert şekilde düştüğü 25 Mart ve 3 Mayıs 2020 tarihleri arasında, üretim maliyetinin düşük olduğu güneş, rüzgar, hidroelektrik gibi yenilenebilir kaynaklardan üretilen enerji rekor kırarak, 40 gün üst üste kömürden üretilen elektriği geride bıraktı.

Bu dönemde her gün güneş, rüzgar ve hidroelektrik santralleri ülkenin kömür yakıtlı santrallerinden daha fazla elektrik üretti ve şebeke gücünün yaklaşık beşte birini oluşturdu. 2019 yılında üst üste kesintisiz olarak sadece 9 gün toplamda ise 38 gün yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi kömürü geçmişti.

IEEFA, Birleşik Devletler’deki yenilenebilir enerjinin, salgın krizinin neden olduğu talep düşüşünün devam etmesi durumunda, 2020 yılının tamamı için ilk kez, kömürden elektrik üretimini geçebileceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler