1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD yenilenebilire bütçe kısıntısı tartışmalarını başlatıyor

ABD yenilenebilire bütçe kısıntısı tartışmalarını başlatıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan yönetimi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği araştırma programları için bütçede yüzde 72 kesinti yapmayı önerecek. Beyaz...

ABD yenilenebilire bütçe kısıntısı tartışmalarını başlatıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan yönetimi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği araştırma programları için bütçede yüzde 72 kesinti yapmayı önerecek. 

Beyaz Saray, bu ay içinde Kongre'ye sunacağı bütçede temiz enerji ve enerji verimliliği için araştırma programlarında yüzde 72 oranında kesinti teklif edecek. 

Beyaz Saray'ın hazırladığı taslak bütçe belgelerine dayandırılan Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD Enerji Bakanlığı rüzgar ve güneş enerjisi ile verimlilik teknolojilerinin geliştirilmesi programlarında daha ılımlı kesinti yapılmasını talep etti. Ancak, Yönetim ve Bütçe Ofisi daha yüksek kesinti yapılmasını istedi. Beyaz Saray'ın sunacağı bütçe politik bir belge ve Kongre tarafından benimsenmesi çok olası değil, ancak Trump yönetimi için müzakerelere başlama noktasını temsil ediyor. 

ABD Enerji Bakanlığı'nın enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji araştırmaları için bütçesi 2018 mali yılı için 2,04 milyar dolar olarak belirlenmiş, Trump yönetiminin bu bütçenin 636 milyon dolara indirilmesi talebi Kongre'den onay alamamıştı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler