1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD yönetimi ve Kongre arasında boru hattı anlaşmazlığı

ABD yönetimi ve Kongre arasında boru hattı anlaşmazlığı

Enerji Günlüğü - ABD yönetimi, Kanada'nın Alberta ile ABD'nin Nebraska eyaletleri arasında kurulması öngörülen "Keystone XL" petrol boru hattının yapılmasını...

ABD yönetimi ve Kongre arasında boru hattı anlaşmazlığı

Enerji Günlüğü - ABD yönetimi, Kanada'nın Alberta ile ABD'nin Nebraska eyaletleri arasında kurulması öngörülen "Keystone XL" petrol boru hattının yapılmasını istemiyor.

ABD yönetimi, Kanada'nın Alberta ile ABD'nin Nebraska eyaletleri arasında kurulması öngörülen "Keystone XL" petrol boru hattına ilişkin yasa tasarısının bugün göreve başlayan yeni ABD Kongresi'nden geçmesi halinde, Başkan Barack Obama tarafından veto edileceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Başkan Obama'nın tasarıyı imzalamak istememesinin asıl sebebinin Nebraska'da boru hattının güzergahı üzerine süren dava olduğunu belirterek, "Eğer bu tasarı bu Kongre'den geçerse, Başkan Obama bunu imzalamayacaktır" dedi. Earnest, güzergah sıkıntısının giderilmesinin ardından projenin değerlendirilmesinin hızlanacağını belirtti.

Tartışmalı Keystone XL projesini destekleyen Cumhuriyetçiler, projenin yeni iş imkanları açacağını ve ABD'nin enerji ihtiyacını gidererek dışa bağımlılığın azaltılmış olacağını savunuyor. Buna karşı çıkan Demokratlar ise, petrol boru hattının inşa edilmesinin çevreye çok büyür zararlar verecek olmasının yanı sıra tahmin edildiği kadar da çok sayıda insana istihdam imkanı yaratmayacağını düşünüyor.

Kaynak: Bloomberg

Önceki ve Sonraki Haberler