1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de devasa petrol ve doğalgaz rezervi keşfedildi

ABD'de devasa petrol ve doğalgaz rezervi keşfedildi

Enerji Günlüğü - ABD'nin Teksas Eyaleti'nde yaklaşık 20 milyar varil ham petrol ve 50 milyar metreküp doğalgaz rezervine sahip bir saha keşfedildi.ABD İçişleri...

ABD'de devasa petrol ve doğalgaz rezervi keşfedildi

Enerji Günlüğü - ABD'nin Teksas Eyaleti'nde yaklaşık 20 milyar varil ham petrol ve 50 milyar metreküp doğalgaz rezervine sahip bir saha keşfedildi.

ABD İçişleri Bakanlığına bağlı Jeolojik Araştırma (U.S. Geological Survey) Birimi, Teksas eyaletinin batısındaki Permian Havzası'nda bulunan Wolfcamp sahasında 20 milyar varil ham petrol ve 50 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfi yapıldığını açıkladı.  Wolfcamp sahasındaki petrolün değerinin yaklaşık 1 trilyon Dolar'a yakın olduğu belirtiliyor.

Açıklamada, Wolfgang sahasının ABD'nin en büyük ham petrol sahası olduğuna dikkat çekilirken, Wolfcamp sahasındaki keşfin dünyanın en büyük 4'üncü rezervine sahip petrol sahası olduğu bildirildi.

1980'lerden beri konvansiyonel arama ve çıkarma yöntemleriyle petrol üretilen sahada bulunan petrol, "yatay delme" ve "hidrolik çatlatma" yöntemleri ile çıkartılabilecek.

Suudi Arabistan'da 75 milyar varil rezervi kalan Ghawar sahası, Kuveyt'te 65-70 milyar varil rezervi bulunan Burgan sahası ve yine Suudi Arabistan'da 50 milyar varil rezervi olan Safaniya sahası dünyadaki en büyük ilk üç rezerv olarak biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler