1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD`de evlere elektrikli araç şarj ünitesi şartı geldi

ABD`de evlere elektrikli araç şarj ünitesi şartı geldi

Enerji Günlüğü - ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Palo Alto şehrinde yeni inşa edilecek evlere elektrikli araba şarj şebekesi kurulması zorunlu hale...

ABD`de evlere elektrikli araç şarj ünitesi şartı geldi

Enerji Günlüğü - ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Palo Alto şehrinde yeni inşa edilecek evlere elektrikli araba şarj şebekesi kurulması zorunlu hale getirildi. 

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki, ünlü teknoloji şirketleri cenneti Silikon Vadisi’nde bulunan şehirlerden Palo Alto’da, Şehir Konseyi çevreci bir karara imza attı. Konsey'de karar altına alınan düzenlemeye göre, yeni inşa edilecek evlerde elekrtikli araçların şarjı için özel elektrik şebekesi kurulması mecburiyeti koyuldu.

Elektrikli araç şarjları için kablolamanın bölgede yeni kurulacak evlerde yaklaşık 200 dolarlık ek bir maliyete yol açacağı hesaplanıyor. Mevcut evlere bu sistemi kurmanın maliyeti ise daha yüksek. Evin durumuna ve konumuna göre bu rakam 1000 dolarla 2000 dolar arasında değişebiliyor.

Palo Alto şehrinin de içinde yer aldığı ABD’nin Kaliforniya eyaleti, Washington'un bile henüz kabul etmediği, atmosfere zararlı karbon gazı salımına sınırlama getirmesiyle de tanınıyor. Yani Kaliforniya, Kyoto Protokolü’nü uygulayan ilk ABD eyaleti konumunda.

Önceki ve Sonraki Haberler