1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD`de kaya gazı üretimi yavaşlıyor

ABD`de kaya gazı üretimi yavaşlıyor

Enerji Günlüğü - ABD'de kaya gazı üretiminde büyümenin duracağı ve 2015 yılı boyunca üretimde yavaşlamanın süreceği ifade edildi.Standard Chartered...

ABD`de kaya gazı üretimi yavaşlıyor

Enerji Günlüğü - ABD'de kaya gazı üretiminde büyümenin duracağı ve 2015 yılı boyunca üretimde yavaşlamanın süreceği ifade edildi.

Standard Chartered emtia yetkilisi Paul Horsnell, EIA tahminine göre, ABD'de kaya gazı üretiminin büyümeyi durduracağını ve Nisan ayında durgun seyredeceğini söyledi.

Horsnell, ilk üretimde düşüşün gelecek ay Bakken, Eagle Ford ve Niobrara bölgelerinde gerçekleşmesini ve Permian Havzası'nda üretimin artmasıyla dengelenmesini bekliyor.

Horsnell ayrıca, Amerikan kaya gazı üretiminin Mayıs ayında da günde 51 bin varile düşeceğini ve düşüşün 2015 yılı boyunca devam ederek Kasım ayında düşüşünün birinci yılını tamamlayacağını da sözlerine ekledi.

Horsnell, 15 Mart'ta yapılan bir toplantıda yaptığı konuşmada, piyasaya her gün en azından 5 milyon varil ABD kaya gazı girdiğini ve bu seviyede artık ABD kaya gazının büyüyemeyeceğini ifade etmişti. Ayrıca ABD kaya gazında deneysel bir aşamanın yaşandığını ifade eden Horsnell, kaya gazı kuyularının maliyetinin önemli oranda düştüğünü ve 3000 kuyunun da henüz tamamlanmadığını da sözlerine eklemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler