1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de petrol sondaj kule sayısı 1 adet arttı

ABD’de petrol sondaj kule sayısı 1 adet arttı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta bir adet artarken doğalgaz sondaj kule sayısı değişmedi.

ABD’de petrol sondaj kule sayısı 1 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta bir adet artarken doğalgaz sondaj kule sayısı değişmedi.

Baker Hughes tarafından internet sitesinde açıklanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 21 Şubat 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 1 adet artışla 791 oldu. Petrol ve doğal gaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 256 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet artışla 679 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı değişmeyerek 110 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı da değişmeyerek 2 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı değişmeyerek 397 adet oldu. ABD'deki en büyük havza olan Permian'da kule sayısı 1 adet artışla 409 olarak açıklandı.

Sondaj kulelerinin 768 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 22 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 714 adedi yatay(Herizontal), 45 adedi yönlü (Directional), 32 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 11 ADET DÜŞTÜ

Kanada'da sondaj kule sayısı 11 adet düşüşle 244 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı dönemine göre ise 32 adet arttı.  Kanada'da petrol kule sayısı 3 adet düşüşle 169, doğalgaz kule sayısı 8 adet düşüşle 75 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 22 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 10 adet düşüşle bin 35 adet seviyesine geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler