1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 14 adet arttı

ABD'de sondaj kule sayısı 14 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplamda 14 adet artış kaydetti.Dünyanın en büyük...

ABD'de sondaj kule sayısı 14 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplamda 14 adet artış kaydetti.

Dünyanın en büyük petrol sahası hizmet şirketi olan Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 2 Kasım ile sona eren haftada 14 adet artışla bin 81 oldu. Verilere göre petrol kule sayısı 12 adet artışla 886 adede gelirken, doğalgaz kulesi sayısı 2 adet artışla 195 oldu. Petrol ve doğalgaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 174 adet arttı. 

Sondaj kulelerinin bin 57 adedi karada, 3 adedi iç sularda, 21 adedi ise açık sularda yer aldı. Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 3 adet artışla 21 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 196 olarak gerçekleşti. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 12 adet artışla bin 277'ye çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler