1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet düştü

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet düştü

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı düşüş seyrini sürdürdü ve geçen hafta 2 adet düştü.

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet düştü

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı düşüş seyrini sürdürdü ve geçen hafta 2 adet düştü.

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, 16 haftadır düşüş gösteren ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı, 2 Temmuz 2020 itibarıyla son bir haftada yine 2 adet düşerek 263 oldu. Böylece sondaj kule sayısı 6 hafta önce gördüğü 80 yıllık tarihinin en düşük seviyesini üst üste sekizinci haftada da revize etmiş oldu. Petrol ve doğalgaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 700 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 3 adet düşüşle 185 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 1 adet artışla 76 olarak açıklandı. Petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 2 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı değişmeyerek 112 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 5 adet düşüşle 126 olarak açıklandı. 

Sondaj kulelerinin 251 adedi karada, 0 adedi iç sularda, 12 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 226 adedi yatay(Herizontal), 20 adedi yönlü (Directional), 17 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SAYI 5 ADET ARTTI

Kanada'da sondaj kule sayısı 5 adet artışla 18 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 102 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 2 adet artışla 6, doğalgaz kule sayısı 3 adet artışla 12 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet artışla 12 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 3 adet artışla 281 adet seviyesine geldi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler