1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 265’e geriledi

ABD'de sondaj kule sayısı 265’e geriledi

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet düşerken doğalgaz sondaj kule sayısı değişmedi.

ABD'de sondaj kule sayısı 265’e geriledi

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet düşerken doğalgaz sondaj kule sayısı değişmedi.

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 26 Haziran 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 1 adet düşüşle 265 oldu. Böylece sondaj kule sayısı 6 hafta önce gördüğü 80 yıllık tarihinin en düşük seviyesini üst üste yedinci haftada da revize etmiş oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 702 adet azaldı. 

Verilere göre ülkede sondaj kule sayısı 15 haftadır düşüş gösteriyor. ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 188 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı değişmeyerek 75 olarak açıklandı. Petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı ise değişmeyerek 2 oldu.

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 4 ADET DÜŞTÜ

Kanada'da da sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 13 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 111 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 1 adet düşüşle 4, doğalgaz kule sayısı 3 adet düşüşle 9 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 11 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 5 adet düşüşle 278 adet seviyesine geldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler