1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta 4 adet azaldı.

ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta 4 adet azaldı.

Baker Hughes tarafından internet sitesinde açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 31 Ocak 2020 itibarıyla son bir haftada 4 adet düşüşle 790 oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 255 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 675 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 3 adet düşüşle 112 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 3 oldu. ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 2 adet düşüşle 395 adete geldi. ABD'deki en büyük havza olan Permian'da kule sayısı 1 adet artışla 406 olarak açıklandı. 

Sondaj kulelerinin 768 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 21 adedi ise açık sularda yer aldı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 3 ADET ARTTI

Kanada'da sondaj kule sayısı 3 adet artışla 247 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre ise 4 adet arttı. Kanada'da petrol kule sayısı 3 adet artışla 157, doğalgaz kule sayısı değişmeyerek 90 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 21 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle bin 37 adet seviyesine geldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler