1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet düştü

ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet düştü

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 4 adet azaldı. 

ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet düştü

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 4 adet azaldı. 

Baker Hughes tarafından internet sitesinde açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 7 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 4 adet düşüşle 247 oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre ise 687 adet azaldı. 

Verilere göre ülkede petrol sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 176 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı değişmeyerek 69 olarak açıklandı. Petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı ise değişmeyerek 2 oldu.

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı değişmeyerek 104 adet oldu. Ülkenin en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 2 adet düşüş gösterdi ve 122 olarak açıklandı.

Sondaj kulelerinin 235 adedi karada, 12 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 211 adedi yatay(Herizontal), 24 adedi yönlü (Directional), 12 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA KULE SAYISI 2 ADET ARTTI

Kanada'da petrol kule sayısı 2 adet artışla 13, doğalgaz kule sayısı 1 adet artışla 34 olarak gerçekleşti. Böylece ülkede sondaj kule sayısı 2 adet artışla 47 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 93 adet azaldı. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 12 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 294 adet seviyesine geldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler