1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 5 adet azaldı

ABD'de sondaj kule sayısı 5 adet azaldı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 5 adet düştü. 

ABD'de sondaj kule sayısı 5 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 5 adet düştü. 

Baker Hughes tarafından internet sitesinde açıklanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 2 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 5 adet düşüşle 258 oldu. Böylece sondaj kule sayısı iki ay önce gördüğü 80 yıllık tarihinin en düşük seviyesini üst üste dokuzuncu haftada da revize etmiş oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre ise 700 adet azaldı. 

Verilere göre, sondaj kule sayısı 17 haftadır düşüş gösteriyor. ABD'de petrol sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 181 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 1 adet düşüşle 75 oldu. Petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 2 oldu. ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 5 adet düşüşle 107 adet oldu. Ülkenin en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 1 adet düşüşle 125 olarak açıklandı.

Sondaj kulelerinin 246 adedi karada, 0 adedi iç sularda, 12 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 220 adedi yatay(Herizontal), 19 adedi yönlü (Directional), 19 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA DOĞALGAZ SONDAJ KULE SAYISI 8 ADET ARTTI

Kanada'da sondaj kule sayısı 8 adet artışla 26 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 91 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı değişmeyerek 6, doğalgaz kule sayısı 8 adet artışla 20 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 12 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 3 adet artışla 284 adet seviyesine geldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler