1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 8 adet arttı

ABD'de sondaj kule sayısı 8 adet arttı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 8 adet arttı.

ABD'de sondaj kule sayısı 8 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 8 adet arttı.

Baker Hughes tarafından yayınlanan rapora göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 5 Şubat 2021 tarihi itibariyle son bir haftada 8 adet artışla 392 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 398 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 4 adet artışla 299 adet olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 4 adet artışla 92 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı ise değişmeyerek 1 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 7 adet artışla 189 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 6 adet artışla 198 olarak açıklandı. 

ABD'de sondaj kulelerinin 375 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 16 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 354 adedi yatay(Herizontal), 18 adedi yönlü (Directional), 20 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA KULE SAYISI 3 ADET AZALDI

Kanada'da sondaj kule sayısı 3 adet düşüşle 171 adede geldi. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 86 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 3 adet düşüşle 95, doğal gaz kule sayısı değişmeyerek 76 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 16 adet oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 5 adet artışla 563 adet seviyesine geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler