1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 80 yılın en düşük rekorunu tazeledi

ABD'de sondaj kule sayısı 80 yılın en düşük rekorunu tazeledi

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 13 adet düşerek son 80 yılın en düşük seviyesine geriledi. 

ABD'de sondaj kule sayısı 80 yılın en düşük rekorunu tazeledi

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 13 adet düşerek son 80 yılın en düşük seviyesine geriledi. 

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 12 Haziran 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 13 adet düşüşle 266 oldu. Böylece sondaj kule sayısı 6 hafta önce gördüğü 80 yıllık tarihinin en düşük seviyesini üst üste altıncı haftada da revize etmiş oldu. Petrol ve doğalgaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 72 adet azaldı. 

Verilere göre ülkede petrol sondaj kule sayısı 10 adet düşüşle 189 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 3 adet düşüşle 75 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 2 oldu.

ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı 14 hafta üst üste düşüş gösterirken bu sürede toplam 494 azalmış oldu.

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 4 ADET AZALDI

Aynı haftada, Kanada'da petrol sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 5 adete gerilerken, doğalgaz sondaj kule sayısı da 2 adet düşüşle 12 düzeyine indi. Böylece, Kanada'da da toplam sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 17 ile tüm zamanların en düşük düzeyine indi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler