1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı düşüşü tarihi rekorunu tazeledi

ABD'de sondaj kule sayısı düşüşü tarihi rekorunu tazeledi

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta 35 adet düşüşle şimdiye kadarki en düşük seviyeye indi. 

ABD'de sondaj kule sayısı düşüşü tarihi rekorunu tazeledi

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta 35 adet düşüşle şimdiye kadarki en düşük seviyeye indi. 

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 15 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 35 adet düşüşle 339 oldu. Böylece sondaj kule sayısı bir önceki hafta gördüğü 80 yıllık tarihinin en düşük seviyesini revize etmiş oldu. 9 haftadır düşüş gösteren petrol ve doğalgaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 648 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 34 adet düşüşle 258 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 1 adet düşüşle 79 oldu. Petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı da değişmeyerek 2 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 23 adet düşüşle 150 adet olurken, en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 23 adet düşüşle 175 olarak açıklandı. 

Sondaj kulelerinin 327 adedi karada, 0 adedi iç sularda, 12 adedi ise açık sularda yer aldı. Yine bu kulelerin 307 adedi yatay (Herizontal), 22 adedi yönlü (Directional), 10 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 23’E DÜŞTÜ

Geçen hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 3 adet düşüşle 23 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre de 40 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı değişmeyerek 7 olarak kalırken, doğalgaz kule sayısı 3 adet düşüşle 16 olarak gerçekleşti. Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 3 adet düşüşle 12 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 38 adet düşüşle 362 adet seviyesine geldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler