1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısında büyük düşüş!

ABD'de sondaj kule sayısında büyük düşüş!

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 53 adet azalırken, doğalgaz sondaj kule sayısı 4 adet azaldı.

ABD'de sondaj kule sayısında büyük düşüş!

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 53 adet azalırken, doğalgaz sondaj kule sayısı 4 adet azaldı.

Petrol piyasalarında yaşanan çalkantılar ABD’nin petrol pazarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 1 Mayıs 2020 itibarıyla son bir haftada 57 adet düşüşle 408 oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre ise 582 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 53 adet düşüşle 325 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 4 adet düşüşle 81 olarak açıklandı. Petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 2 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 30 adet düşüşle 201 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 27 adet düşüşle 219 olarak açıklandı. Sondaj kulelerinin 392 adedi karada, 0 adedi iç sularda, 16 adedi ise açık sularda yer aldı.

KANADA’DA DOĞALGAZ SONDAJ KULE SAYISI ARTTI

Kanada'da sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet artışla 27 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 34 adet azaldı. 

Kanada'da petrol kule sayısı 1 adet düşüşle 7, doğalgaz kule sayısı 2 adet artışla 2 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 16 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 56 adet düşüşle 435 adet seviyesine geldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler