1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD`de sondaj sayısı düşmeye devam ediyor

ABD`de sondaj sayısı düşmeye devam ediyor

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetlerini sürdüren petrol ve gaz sondaj kuleleri geçen hafta 34 adet düştü.Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre,...

ABD`de sondaj sayısı düşmeye devam ediyor

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetlerini sürdüren petrol ve gaz sondaj kuleleri geçen hafta 34 adet düştü.

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de faaliyetlerini sürdüren petrol ve gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 34 adet düşüşle 954 adet oldu. Bir yıl önceye göre ülkede kule sayısında düşüş 877'ye ulaştı.

ABD Sondaj kulelerinin 917 adedi karada, 4 adedi iç sularda, 33 adedi ise açık sularda yer aldı.

Ülkede geçen hafta petrol kulesi sayısı 26 adet düşüşle 734 olurken, doğal gaz kulesi sayısı 8 adet düşüşle 217 adet, muhtelif amaçlı kule sayısı değişmeyerek 3 oldu.

Aynı dönemde Meksika körfezinde kule sayısı 1 adet artışla 32 olurken, Kanada'da 19 adet düşüşle 80 olarak açıklandı.

Böylece Kuzey Amerika'da toplam kule sayısı 53 adet düşüşle 1.034 oldu. Son bir yılda toplam kule sayısında 996 adet düşüş yaşandı.

Sondaj faaliyetlerindeki azalma yaklaşık 4 aydır devam ederken, sondaj sayısındaki hızlı artış sona ermiş durumda. Henüz üretime yansımayan bu durumun önümüzdeki aylarda yansımaya başlaması ve üretimin de düşmesi bekleniyor. ABD'de karada sondaj yapan kule sayısı, geçen Kasım ayındaki en yüksek değerden yüzde 49 azalarak 913'e düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler