1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD`deki bütçe krizi temiz enerji fonlarını durduracak

ABD`deki bütçe krizi temiz enerji fonlarını durduracak

Enerji Günlüğü - Amerikan Federal Hükümetin kapanması, ülkedeki yenilenebilir enerjiyi üretimini doğrudan etkileyecek. Renewableenergyworld sitesinde...

ABD`deki bütçe krizi temiz enerji fonlarını durduracak

Enerji Günlüğü - Amerikan Federal Hükümetin kapanması, ülkedeki yenilenebilir enerjiyi üretimini doğrudan etkileyecek. 

Renewableenergyworld sitesinde yayınlanan yazısında James Montgomery bu etkileri ele almış. Buna göre şu genel sonuçlara ulaşmak mümkün:

• USA içişleri Bakanlığı 2020 yılına kadar 20 GW’lık yenilenebilir enerji üretmeyi hedefliyor. Ancak bu hedef, hükümetin kapanmasıyla sekteye uğrayabilir. Çünkü yenilenebilir enerji üretimi için başvurular yapılamayacak ve önceki başvurular da değerlendirilemeyecek. Başvurularda ve değerlendirmelerde yaşanacak herhangi bir gecikme sektöre belirsizlik ve finansal açıdan ekstra risk olarak yansır. Belirsizlik ise yatırımcıların hiç hoşlanmadığı birkaç şeyden biridir.

• Yenilenebilir enerji alanında verilen 1603 Temiz enerji fonu duracak

• Federal kurumlardan mali ve teknik destek alan bazı üniversitelerin araştırma projeleri riske girecek, en iyi ihtimalle gecikecek.

• Enerji ile ilgili bilgileri toplayıp yayan Enerji Bilgi Yönetimi (EIA), çalışanlarının sayısını en aza düşürdüğünden, çalışmaları sekteye uğrayacak, ki şimdiden bu konuda ertelemeler yaşandı.

• Genel olarak elektrik şebekelerinin çoğu, hükümetin kapanmasının ilk haftası ve sonrası için sadece çekirdek çalışanlarını tutacağından hizmetlerini yerine getiremeyecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler