1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD'den AB’ye: Kuzey Akım 2’ye desteğini çek

ABD'den AB’ye: Kuzey Akım 2’ye desteğini çek

Enerji Günlüğü - ABD, Avrupa'nın Ukrayna ile gerilim yaşayan Rusya'ya karşı daha fazla yaptırım uygulamasını ve Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’na...

ABD'den AB’ye: Kuzey Akım 2’ye desteğini çek

Enerji Günlüğü - ABD, Avrupa'nın Ukrayna ile gerilim yaşayan Rusya'ya karşı daha fazla yaptırım uygulamasını ve Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’na desteğini yeniden düşünmesini istiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ülkelerinin Rusya ile Kırım konusunda yaşadığı sorunda Ukrayna'ya daha fazla yardımda bulunmasını, bu çerçevede daha ağır yaptırımlar uygulamasını ve Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’na desteğini yeniden düşünmesini istiyor. 

Bakanlık açıklamasında, "Birçok ülke Kırım'daki eylemleri nedeniyle Rusya'ya yaptırımlar uyguladı. Ancak bu yaptırımların hepsi tam olarak zorlayıcı değil. Avrupa ülkelerinden beklediğimiz tek şey daha fazlasını yapmaları" ifadeleri kullanıldı. 

RUSYA’DAN YAPTIRIM ÇÖZÜM DEĞİL AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko ise yaptığı açıklamada, Batı'nın Moskova'ya karşı daha fazla yaptırım uygulamasını hiçbir şeye çözüm olmayacağını söyledi. Grushko, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin siyasi gerelimi yükseltmek için kullanılmaması uyarısında bulundu. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler