1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den Çin’e İran petrolü yaptırımı sinyali

ABD’den Çin’e İran petrolü yaptırımı sinyali

Enerji Günlüğü - ABD, İran'dan petrol alımı nedeniyle Çin'e yaptırım uygulayabileceğinin sinyalini verdi.ABD’nin yeni İran özel temsilcisi Brian Hook,...

ABD’den Çin’e İran petrolü yaptırımı sinyali

Enerji Günlüğü - ABD, İran'dan petrol alımı nedeniyle Çin'e yaptırım uygulayabileceğinin sinyalini verdi.

ABD’nin yeni İran özel temsilcisi Brian Hook, Trump yönetiminin Kasım'daki nihai tarihten sonra İran'dan petrol alan tüm ülkelere yaptırımlar uygulamaya hazırlandığını, bu ülkeler arasında Çin'in de olduğunu bildirdi. 

Çin hali hazırda İran petrolünün en büyük alıcısı konumunda bulunuyor. Çin, ABD'nin İran enerji sektörüne yönelik yaptırımlarına uymayacağını sürekli olarak tekrarlıyor. 4 Kasım'da yürürlüğe girecek ABD yaptırımları sonrasında Çin'in İran'dan petrol alımını durdurmak yerine artırma yönünde ilerleyeceği tahmin ediliyor.

İRAN EYLEM GRUBU OLUŞTURULDU

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Eylem Grubu oluşturdu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'a yönelik kampanyada yeni bir adımı dün açıkladı. Pompeo, ABD'nin Dışişleri Bakanlığı içinde bir "İran Eylem Grubu" oluşturduğunu ve buradaki yetkililerin İran ile ilişkili tüm eylemleri koordine edeceklerini bildirdi. Brian Hook, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulan İran Eylem Grubu'nun da şefi olarak atandı.

Önceki ve Sonraki Haberler