1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’den Kuzey Akım 2 için ceza sinyali

ABD’den Kuzey Akım 2 için ceza sinyali

Enerji Günlüğü - ABD'nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi'nin altından gaz taşınmasını öngören Kuzey Akım 2...

ABD’den Kuzey Akım 2 için ceza sinyali

Enerji Günlüğü - ABD'nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi'nin altından gaz taşınmasını öngören Kuzey Akım 2 projesiyle bağlantılı şirketleri cezalandırabileceklerini söyledi. 

Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi'nin altından gaz taşınmasını öngören Kuzey Akım 2 projesi konusunda ABD'nin Berlin Büyükelçisi'nden uyarı geldi. Büyükelçi Richard Grenell, projeyle bağlantılı şirketlere mektup göndererek Amerika'nın Yaptırımlar Aracılığıyla Düşmanlarla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında cezalandırılabileceklerini belirtti. 

AFP'ye konuşan bir büyükelçilik sözcüsü, Grenell'in mektupta, söz konusu şirketlerin CAATSA kapsamındaki Amerikan yaptırımlarıyla karşılaşma "tehlikesi altında olduğunu hatırlattığını" söyledi. Sözcü, ABD Başkanı Donald Trump'a yakın bir isim olan Grenell'in şirketlere gönderdiği mektubun bir "tehdit" olarak algılanmaması gerektiğini, sadece "ABD politikasının açık bir mesajı" olduğunu ifade etti.

ABD'de 2017'de yürürlüğe giren CAATSA İran, Rusya ve Kuzey Kore'yi hedef alıyordu. Trump, geçen Temmuz ayında Kuzey Akım 2 projesi nedeniyle Almanya'nın Rus doğalgazına bağımlı olduğunu ve "tamamen Rusya tarafından kontrol edildiğini" öne sürmüş, Berlin'in Moskova'nın "esiri" olduğunu söylemişti.

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

ABD KUZEY AKIM 2’YE YAPTIRIM İÇİN DÜĞMEYE BASTI

ABD’DEN KUZEY AKIM 2 TEHDİDİ

 
Önceki ve Sonraki Haberler