1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD`den Rusya`ya ek yaptırım tehdidi

ABD`den Rusya`ya ek yaptırım tehdidi

Enerji Günlüğü - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya ek yaptırımlar hazırladıklarını ve gelişmelerin olumsuz olması...

ABD`den Rusya`ya ek yaptırım tehdidi

Enerji Günlüğü - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya ek yaptırımlar hazırladıklarını ve gelişmelerin olumsuz olması halinde yakında uygulamaya konulabileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün yaptığı açıklamada, Washington ile müttefiklerinin Rusya'ya Ukrayna krizi nedeniyle uygulanabilecek yeni yaptırımlar hazırladıklarını ve Ukryana'ya yönelik Rusya'dan gelecek yeni olumsuz adımların görülmesi halinde bunların hayata geçirileceğini söyledi.

Kerry, B Planının Ukrayna'ya daha fazla desteği ve daha sıkı yaptırımları içerdiğini belirterek, bu kritik kararı alma noktasında olduklarını ve Başkan Obama'nın bir dizi farklı seçeneği takımı ile danışmakta olduğunu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte son kararını vereceğini söyledi.

Kerry 21 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada ise ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar getirmeyi değerlendirdiğini dile getirmişti.

Rusya ve Batı ülkeleri arasındaki ilişkiler, Ukrayna krizi nedeniyle gergin bir dönemden geçiyor. Batı dünyası, Moskova'yı Ukrayna'daki krizi tırmandırmak ve ülkenin doğusundaki bağımsızlık yanlısı güçlere yardım sağlamakla suçluyor. Ayrıca, Rusya'ya bu gerekçelerle ekonomik yaptırım uyguluyor. Rusya, kendisine yöneltilen bu suçlamaları başından beri reddediyor.

En son Ukryana ve Rusya arasında 15 Şubat'ta başlayacak bir ateşkes imzalanmış ama ateşkes bazı noktalarda çıkan çatışmalarla delinmişti. Buna rağmen ateşkesin yavaş ve zorlu da olsa uygulanmaya başlandığı ve durumun netlik kazanmasına göre farklı yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağına karar verilmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler