1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’den yatırımcılara İran tehdidi!

ABD’den yatırımcılara İran tehdidi!

Enerji Günlüğü - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptırımlara rağmen İran'la iş yapanlardan hesap soracaklarını söyledi.ABD Dışişleri Bakanı...

ABD’den yatırımcılara İran tehdidi!

Enerji Günlüğü - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptırımlara rağmen İran'la iş yapanlardan hesap soracaklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin İran ile nükleer anlaşmadan geri çekilmesi sonrası uygulanacak yaptırımlara rağmen İran'la iş yapanlara hesap soracaklarını söyledi. Washington'da gazetecilere konuşan Pompeo, İran'a tarihteki görülmüş en güçlü yaptırımları uygulayacaklarını belirterek, "İran'a eşi benzeri görülmemiş türden yaptırımlar uygulayacağız.Tahran'daki liderlerin ne kadar ciddi olduğumuzdan şüphesi kalmayacak. Finansal baskıları artıracağız. İran bir daha asla Orta Doğu'da baskı kuracak sınırsız yetkiyi eline geçiremeyecek. İran'a yaptığımız talepler anlamsız değil" dedi.

Pompeo, İran’ın nükleer programı yeniden başlatması halinde yanıt vermeye tam anlamıyla hazır olduklarını da kaydetti. Ancak bu yanıtın niteliğiyle ilgili detay vermedi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesi, Avrupa Birliği'nin (AB) ve bazı müttefik ülkelerin tepkisine neden olmuştu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler