1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’den Alman otomobil şirketlerine rekabet etmeme cezası

AB’den Alman otomobil şirketlerine rekabet etmeme cezası

AB, Alman otomobil şirketleri BMW ve Volkswagen'e, işbirliği yaparak geliştirdikleri emisyon temizleme teknolojisini tam potansiyeli ile kullanmadıkları için 875 milyon euro para cezası verdi.

AB’den Alman otomobil şirketlerine rekabet etmeme cezası

Enerji Günlüğü - AB, Alman otomobil şirketleri BMW ve Volkswagen'e, işbirliği yaparak geliştirdikleri emisyon temizleme teknolojisini tam potansiyeli ile kullanmadıkları için 875 milyon euro para cezası verdi.

Avrupa Komisyonu, Almanya merkezli otomobil üreticileri BMW ve Volkswagen'e, geliştirdikleri emisyon temizleme teknolojisinin kullanımını engellemek için iş birliği yaparak rekabeti engelleyen bir kartel oluşturdukları gerekçesiyle toplamda 875 milyon euro para cezası verdi. e-mail yoluyla yaptığı açıklama yapan Komisyon, Volkswagen’in yaklaşık 502 milyon euro, BMW’nin yaklaşık 373 milyon euro para cezasına çarptırıldığını bildirdi. Daimier ise karteli AB’ye ilk duyuran şirket olması nedeniyle ceza almadı.

Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager üç şirketin zararlı gaz salımını AB’nin standartlarının bile altına çekecek teknolojiye sahip olduğunu ancak bu teknolojiyi tam potansiyeliyle kullanmaktan kaçındıklarını belirtti.

Rekabet etmek istemeyen şirketler, ellerinde uygun teknoloji olsa da iş birliği yaparak tasarladıkları hem dizel hem de benzinli araçların emisyon değerini düşürmüyorlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler