1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’den elektrikli süpürgede enerji tasarrufu önlemi

AB’den elektrikli süpürgede enerji tasarrufu önlemi

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği ülkelerinde 1600 watt'ın üzerinde güce sahip elektrikli süpürgelerin satışı 1 Eylül'den itibaren yasaklanıyor.Avrupa...

AB’den elektrikli süpürgede enerji tasarrufu önlemi

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği ülkelerinde 1600 watt'ın üzerinde güce sahip elektrikli süpürgelerin satışı 1 Eylül'den itibaren yasaklanıyor.

Avrupa Birliği’nin aldığı karar çerçevesinde, 1 Eylül'den itibaren gücü 1600 watt üzerinde olan elektrikli süpürgelerin satışını yasaklanacak ve 2017'den itibaren de elektrikli süpürgelerin gücü 900 watt seviyesini aşamayacak.

Ağustosa kadar piyasada satılan ürünler bu kısıtlamadan etkilenmeyecek ve 1600 watt üzerinde güce sahip elektrikli süpürgelerin satışı stoklar tükenene kadar sürecek.

Piyasadaki elektrikli süpürgelerin ortalama gücü 1800 watt seviyesinde olduğu için bu önlem eleştiriliyor. Yine, tüketicilerin aynı sonuca ulaşmak için elektrikli süpürgelerini 3 kat daha fazla kullanmak zorunda kalacakları şeklinde eleştiriler de yapılıyor.

Öte yandan, önlemi yerinde bulanlar, elektrikli süpürgelerin gücünün düşürülmesinin emiş gücünün olumsuz etkileneceği anlamına gelmediğini savunuyorlar.

AB, Enerji tüketimi politikaları kapsamında 2020 için yüzde 20'lik, 2030 için ise yüzde 30'luk tasarruf hedefi koydu.

Önceki ve Sonraki Haberler