1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’den Romanya’ya 120 milyon euro elektrik kredisi

AB’den Romanya’ya 120 milyon euro elektrik kredisi

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Romanya’nın elektrik dağıtım şebekesinin yeşil dönüşüm kapsamında kalite ve kapasitesinin arttırılması için 15 yıl geri ödemeli 120 milyon euro kredi verdi.

AB’den Romanya’ya 120 milyon euro elektrik kredisi

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Romanya’nın elektrik dağıtım şebekesinin yeşil dönüşüm kapsamında kalite ve kapasitesinin arttırılması için 15 yıl geri ödemeli 120 milyon euro kredi verdi.

Avrupa Birliği'nin finans kurumu olan Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Romanya'da yenilenebilir enerjinin gelişimi ve akıllı sayaçların dağıtımını ve elektrik dağıtım şebekelerinin modernleştirilmesi için 120 milyon euro kredi sağladı. 15 yıllık finansman, Electrica Group'un elektrik dağıtım iştiraki DEER tarafından 180.000'den fazla yeni müşteriye hizmet vermek, şebeke kapasitesini artırmak ve elektrik arzının güvenilirliğini ve kalitesini iyileştirmek için kullanılacak. Ayrıca kredi Romanya'daki yeşil dönüşümü destekleyecek; Akıllı sayaçların kullanıma sunulmasını ve güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji üretiminin entegrasyonunu destekleyecek. 

“ELECTRİCA MÜŞTERİLERİNİN İHTİYAÇLARINI DAHA İYİ KARŞILAYACAK”

Electrica CEO’su Corina Popescu yaptığı açıklamada, “Avrupa Yatırım Bankası ile üzerinde anlaşmaya varılan 210 milyon Euro'luk kredinin 120 milyon Euro'luk ilk kısmı, Electrica'nın önümüzdeki yıllarda 3,8 milyon müşterisinin enerji ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasına ve Romanya'da yeşil geçişi desteklemesine yardımcı olacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler