1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Abdi İbrahim tüm tesislerinde güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Abdi İbrahim tüm tesislerinde güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Türk ilaç şirketi Abdi İbrahim, 1 Ocak 2020'den itibaren tüm tesislerinde güneş ve rüzgar enerjisi kullanacak.

Abdi İbrahim tüm tesislerinde güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Türk ilaç şirketi Abdi İbrahim, 1 Ocak 2020'den itibaren tüm tesislerinde güneş ve rüzgar enerjisi kullanacak.

Türk ilaç sektörü şirketi Abdi İbrahim, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında aldığı kararla, 1 Ocak 2020’den itibaren Esenyurt’ta bulunan kimyasal ilaç üretim tesisi, biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio, Ar-Ge Merkezi ve insansız teknolojistik merkezi ile tüm yardımcı işletmelerdeki elektrik ihtiyacının tamamını rüzgar ve güneş olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından kullanmaya başlayacağını açıkladı. Şirket, 2030 yılında karbon ayak izini sıfırlamayı hedefliyor.

ESENYURT KOMPLEKSİ’NDE YÜZDE 100 TEMİZ ELEKTRİK KULLANILACAK

Abdi İbrahim Esenyurt Üretim Kompleksi’nde 2020 yılı enerji tüketiminin 44.405.118 kilowatt saat enerjiye ulaşacağı tahmin ediliyor. Şirket yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımına geçmesiyle birlikte 15.868 evin elektrik tüketimine eşdeğer olan enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. Ayrıca 9.737 aracın karbon emisyon salımı ve buna bağlı olarak 29.211 ağaç gerekliliği önlenmiş olacak.

YENİLENEBİLİR KULLANIMI KADEMELİ UYGULANACAK

Abdi İbrahim Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Abdi İbrahim’in yenilenebilir enerji kullanımı uygulamasının ilk olarak üretimde başlayacağını, ardından kademeli olarak tedarik sürecinden hammadde alımına, pazarlama ve satış aşamasından son tüketiciye kadar devam eden tüm yolculukta uygulanarak, 2030 yılında şirketin karbon ayak izinin sıfıra getirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Abdi İbrahim’in 2025 vizyonu kapsamında sürdürülebilirlik stratejisinde öncelikli alanları belirlediğini vurgulayan Dr. Oğuzcan Bülbül, “Türkiye’deki üretim tesisimizin tamamında kullandığımız elektriğin yenilenebilir olmasını sağladık. Abdi İbrahim bu adımıyla tüm üretiminde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanarak bu konuda sektöründe bir ilk olmayı başardı” dedi. Bülbül, 2020 yılı itibariyle sürdürülebilirlik çalışmalarını hızlandıracaklarını da vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler