1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD`li AES Bulgaristan`da elektrik fiyatını düşürdü

ABD`li AES Bulgaristan`da elektrik fiyatını düşürdü

Enerji Günlüğü - Amerikan elektrik şirketleri AES ve ContourGlobal, Bulgaristan'a sattıkları elektrik fiyatlarında indirime gitme kararı aldılar.Enerji...

ABD`li AES Bulgaristan`da elektrik fiyatını düşürdü

Enerji Günlüğü - Amerikan elektrik şirketleri AES ve ContourGlobal, Bulgaristan'a sattıkları elektrik fiyatlarında indirime gitme kararı aldılar.

Enerji kıtlığı çeken Bulgaristan için sevindirici bir gelişme yaşandı. Amerikan elektrik şirketleri AES ve ContourGlobal, Bulgaristan'ın kamu elektrik tedarikçisi NEK'e sattıkları elektrik fiyatlarında indirime gitme kararı aldılar.

Bulgaristan Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova, Sofya'da yaptığı basın açıklamasında, şirketler arasındaki yeni anlaşma ile fiyatların toplamda yüzde 30 oranında düşebileceğini ifade etti.

Şirketler arasındaki uzun vadeli anlaşmalar ile fiyatlardaki düşüş AES'in Bulgaristan'daki 670 MW'lık kömür yakıtlı termik santrali için yüzde 14, ContourGlobal'in 908 MW'lık santrali için yaklaşık yüzde 17 olacak. İki santral Bulgaristan'ın elektrik ihtiyacının yüzde 25'ini karşılıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler